Tricky minds, herken je dat?

Ik neem je mee even mee naar vorige week. Zoals de meeste van jullie weten, ben ik niet zo goed met tijd. Ik heb het talent ontwikkeld om op de minuut af en soms een minuut of wat te laat te verschijnen op een afspraak.

Zo is dat ook met sporten. Dat gevoel van niet zoveel zin, maar we doen het toch want het is zo goed voor, ja, ja, dat weten we wel. Nou goed, wat gebeurde er, in mijn agenda viel er een afspraak weg. Dus ik verschijn warempel een half uur te vroeg bij de sportschool en sta omgekleed en wel met mijn handdoekje voor het lokaal. Met een trots gevoel en oprecht blij loop ik richting de deur, ik ben de eerste, mooi, voor de verandering. Ik wil naar binnen, dus pak de klink, wat denk je….OP SLOT. En nu komt het, my tricky mind, hoe snel kon dit gebeuren. Binnen een seconde flitst er door mijn hoofd “ik kan nu ook gewoon naar huis toe gaan!!!!!”. WAT…..? Ondanks alles, ik ben ruim op tijd, omgekleed en wel helemaal klaar om te knallen en dan die gedachte. ⁠⠀

Ondanks dat velen van ons zo goed bezig zijn, met de juiste mindset, kan het je dus op de meest gekke momenten overvallen. Maar ik dacht nee, ik pas mijn 5 secondenregel toe, ik ga niet mee in de dit verhaal in mijn hoofd. 5, 4, 3, 2, 1. Ik blijf.

Ik zet het om in mijn hoofd. Ik heb nu nog heerlijk de tijd om wat te schrijven, bestanden door te lezen en als de les begint sta ik vooraan en kan ik direct starten met die ene fijne oefening, die iedereen altijd als eerste wil doen, maar nu ben ik de eerste. Heerlijk dat