Verslaafd aan sponzen.

Misschien herken je het wel, sponzen? Sponzen misschien wel beter bekend als “informatie opzuigen”, maar ik dacht laat ik het eens anders omschrijven aangezien de titel “verslaafd aan zuigen” waarschijnlijk niet door de Google keuring zou komen en misschien hier en daar een verontrustende blik zou kunnen veroorzaken.

Sponzen dus. Je business onderbouwen met een gedegen opleiding of goede onderbouwde informatie op jouw vakgebied is natuurlijk van groots belang voor je onderneming en/of het overbrengen van informatie. Precies hetzelfde geldt natuurlijk voor je persoonlijke ontwikkeling, waar je zomaar kan verzanden in de ene workshop na de andere.

Maar wat als je blijft hangen in dat sponzen. Je ziet het vaak gebeuren, ondernemers die maar blijven sponzen, om op die manier onbewust misschien, maar niet in actie te hoeven komen om hun eigen business door te bouwen of naar een hoger level te tillen of om maar helemaal niet te starten. Hoe zit dat met jou, wat doe jij. Ben jij een doorgeslagen spons?