Fysieke klachten & Mindset

Wist jij dat fysieke klachten iets kunnen zeggen over jouw mindset! Huh?!? Hoor ik je denken, nou het gaat eigenlijk nog verder. Jouw mindset wordt beïnvloed door opgeslagen gevoelens in jouw systeem. Als er een gevoel in jouw systeem vast zit, verkrampt alles hier rondom, cellen, weefsel, spieren organen. Alles.

Door die verkramping kan jouw lijf niet meer optimaal functioneren, er is een blokkade! Hierdoor kan je lijfelijke klachten gaan ervaren. Denk hierbij eens aan; hoofdpijn, nekpijn, schouderpijn, lage rugklachten, buikpijn.

Wanneer jij jouw systeem herprogrammeert, dus een reset geeft, zullen ook jouw lijfelijke klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Maar wat zegt dat dan over mindset zul je je afvragen. Jouw mindset wordt beïnvloed door beperkend gevoelens en overtuigingen die opgeslagen zijn in jouw systeem.

Want waarom zou ik bang zijn voor honden als ik nooit iets naars heb meegemaakt met een hond of waarom zou ik angstig zijn voor het geven van een lezing terwijl ik altijd alleen maar positieve associaties ermee heb gehad!

Als je hier positiever associaties bij hebt, voel je geen spanning. Is deze associatie negatief dan voel je die verkramping in je lijf en ontstaat er spanning of stress bij een bepaalde situatie of gedachten. Je zet dan letterlijk spanning op je spieren.

Langdurige stress en spanning kunnen leiden tot verkramping van de spieren en dat kan weer lijfelijke klachten veroorzaken.

Dus als je ervoor kan zorgen dat je minder spanning ervaart en dus een meer ontspannen leven kan leiden, heeft dit in de meeste gevallen een zeer positief effect op bestaande lijfelijke klachten.